Fræsning er en spåntagende bearbejdningsproces og er en af de vigtigste bearbejdningsprocesser i metalindustrien, men metoden kan dog også anvendes i både træindustrien og plastindustrien.
Fræsningen sker på en fræsemaskine eller fræsebænk, hvor roterende værktøjer skærer spåner af emnet, så det opnår den ønskede form.
Trochoidal Performance Cutting (TPC) er en fræsemetode, der egner sig specielt til svært bearbejdelige materialer som superlegeringer, hård bearbejdning og rustfrit stål og gør store besparelser muligt ved hjælp af værktøjer med højeste spåntagningsvolumen ved lav skærekraft og dermed lav slitage.

High Speed Milling (dynamisk fræsning) er en proces, der kombinerer lettere fræsegange med høje spindelhastigheder og høje tilspændingshastigheder for at opnå en meget høj spånvolumen, højhastighedsbearbejdning hjælper med at reducere cyklustiden, øge værktøjets levetid og øge værkstedets produktivitet

5-akset simultan fræsning

Moderne værktøjsmaskiner kan have flere akser, men normalt bruges maksimalt kun fem til at bearbejdere emnet på samme tid.

Fuld/simultan 5-akset bearbejdning er en kombination af tre lineære akser og to roterende akser, der bevæger sig samtidigt.

Dette giver en række fordele herunder:
  • Bearbejdning af komplekse emner i én opspænding med store tidsbesparelser til følge
  • mindre tid og penge brugt forberedelse og derfor mere bearbejdningstid.
  • større nøjagtighed
Skift til 5-akse programmering vil føles som en stor mundfuld for mange, bl.a. fordi det kræver et skift fra traditionelle 2D tegninger til digitale modeller i CAD/CAM, men indlæringprocessen vil betale sig på sigt i forhold til tidsforbrug og nøjagtighed.